Najnowsze artykuły:
Na Międzynarodowych Targów Przemysłu Spożywczego POLAGRA FOOD "Społem" Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Hajnówce, zdobyła tytuł Polski Producent Żywności Roku 2012 oraz puchar ministra rolnictwa i ...
Chleb pszenno-żytni wypiekany na naturalnym zakwasie żytnim i naturalnych składnikach wg. tradycyjnej receptury, to propozycja Smaków Pomorza w drodze do zdobycia tytułu Nasze Dobre z Pomorza.
PPUH Smak Pomorski do plebiscytu Nasze Dobre z Pomorza zgłosiło swoje chleby - pieczone według tradycyjnych receptur, z najlepszych składników. Smak Pomorski w swojej ofercie ma chleby 100 % żytnie - ...
"Upiekę domowe ciasto na zamówienie", w sieci roi się od takich ogłoszeń. Swojskie wypieki kuszą też na kujawsko-pomorskich straganach. Oferują je m.in. Koła Gospodyń Wiejskich. Ile, w dobie ...
Tradycyjny chleb bobowski ma szansę trafić na listę produktów regionalnych z Małopolski prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Receptura chleba na żytnim zaczynie z Bobowej jest ...
Aż 213 przysmaków z Małopolski znajduje się dziś na liście produktów tradycyjnych prowadzonej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Już wkrótce lista ta będzie mogła powiększyć się o kolejne - ...
Jury półfinału IX Małopolskiego Festiwalu Smaku w Nowym Targu wybrało najlepsze specjały. W tym roku na stołach królować powinien bundz z Czorsztyna i Leśnicy oraz chleb z Szaflar i pierogi z bobem z ...
Rozmowa z Andrzejem Bojanowskim, prezesem Międzynarodowych Targów Gdańskich, o rozpoczynającym się Jarmarku św. Dominika. Pewnie uzna to pan za uszczypliwość, ale Jarmark św. Dominika przestał mnie ...