Najnowsze artykuły:
Zimą półki sklepów uginają się od czekoladek, ciastek i świątecznych przekąsek, którym trudno się oprzeć. Eksperci przypominają jednak, że mamy zdrowszą alternatywę. Nawet zimą można sięgać po owoce, ...
Dynia piżmowa zyskuje coraz większą popularność wśród dietetyków, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Powszechnie traktowana jest w kuchni jako warzywo, choć z biologicznego punktu widzenia należa ...
Dbanie o szczupłą sylwetkę poprzez odpowiednio zbilansowaną dietę to jedno z najczęściej wybieranych działań wspierających zdrowie. Coraz więcej osób stawia na konsultacje z dietetykiem bez wychodzeni ...
Rosnące problemy z nadwagą, otyłością czy cukrzyca albo insulinooporność to coraz częstsze przypadki wśród Polaków. W walce z tymi problemami wiele osób kieruje swoje kroki do dietetyków, płacąc nawet ...
W polskiej kuchni kiszonki mają się doskonale, a wraz z nimi rośnie popularność picia zalewy z ogórków i kapusty. Jedni traktują ją jako naturalny izotonik, inni jako probiotyczny "eliksir zdrowia" ...
Dietetyka kliniczna to dziś jeden z kluczowych filarów nowoczesnej opieki zdrowotnej. Coraz więcej osób odkrywa, że odpowiednio zaplanowana dieta potrafi realnie wspierać leczenie chorób, łagodzić ich ...
Joanna Opozda zachwyca smukłą sylwetką. Teraz gwiazda postanowiła spontanicznie przejść głodówkę, która trwała aż 48 godzin. I choć Opozda mierzyła się z bólami głowy przez to, że nie dostarczała ...
SKOKI NARCIARSKIE Golonka? Schabowy? Słodycze? Alkohol? Bułka z bananem? Jakie paliwo napędza skoczków, wyjaśnia dietetyk PZN Aleksandra Pięta ...
Dietetyk Michał Wrzosek udał się do restauracji McDonald's, aby sprawdzić, czy tutaj w menu jest coś wartego zjedzenia. I zastrzegł od razu, że tego rodzaju jedzenie powinno być dla nas ostatecznością ...