Najnowsze artykuły:
Groszek cukrowy to warzywo niemal idealne – jest bardzo smaczny i łatwy w uprawie. Urośnie w każdym ogródku, a nawet na balkonie. Jednak warunkiem udanych zbiorów jest odpowiedni termin siewu. Zaletą ...
Groszkiem zielonym nazywane są niedojrzałe nasiona grochu zwyczajnego (Pisum sativum L.), należącego do rodziny bobowatych. Groszek zielony jest warzywem, które można jeść na surowo. Pojawił się już ...
Groszek zielony to niedojrzałe nasiona grochu zwyczajnego (łac. Pisum sativum), popularnego na całym świecie warzywa strączkowego z rodziny bobowatych. Groch rośnie w górę jak pnącze: wspina się, a ...
Zmiany wprowadzono z okazji 20-lecia istnienia sieci Groszek na polskim rynku. Wprowadzono nowy logotyp, identyfikację wizualną i nową aranżację wnętrza. Sieć, która obecnie ma ponad 1920 placówek, ...
Węgiel groszek to rodzaj paliwa stałego, który wyróżnia się drobnym uziarnieniem – najczęściej w granicach 5-25 mm. Dzięki swojej frakcji świetnie sprawdza się w nowoczesnych kotłach z podajnikiem ...
Awokado na toście to śniadaniowy klasyk, ale czy wiesz, że istnieje tańsza, smaczniejsza i bardziej dostępna alternatywa? Zielony groszek z zamrażarki może całkowicie odmienić twoje poranki, oferując ...
Groszek cukrowy to cenne źródło witamin, które można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną przekąskę. To jedyny gatunek groszku, który można jeść w całości i na surowo - razem ze ...
Zielony groszek to warzywo, które zbyt często trafia na talerz z obowiązku, ponieważ jest traktowane jak mało ekscytujący dodatek do sałatki lub zupy jarzynowej. Tymczasem to niedoceniany produkt o ...
Groszek to smaczne urozmaicenie w naszej diecie i prawdziwy skarbiec zdrowia. Zwolennicy zdrowego odżywiania uwielbiają go i często używają w swojej kuchni.
W 2025 r. cena tony węgla kształtuje w widełkach poniżej 2 tys. zł, przy utrzymaniu stabilnych poziomów w porównaniu do roku poprzedniego. Ostateczny koszt zależy od rodzaju węgla, formy pakowania i m ...