Najnowsze artykuły:
Mimo otwartości na świat widzę, że jesteśmy mocno zakorzenieni w polskiej kuchni. To prostota i tradycja wciąż sprawiają nam najwięcej radości i naprawdę nas poruszają — mówi Beata Śniechowska, szefow ...
Kuchnia polska nie jest tak komercyjna jak włoska czy turecka, ale ma charakter, historię i korzenie — mówi kucharz Sebastian Olma.
Prestiżowy przewodnik Michelin ogłosił, kto w tym roku znalazł się na liście rekomendowanych przez niego miejsc z Polski. Już niedługo odwiedzać je będą foodies z całego świata. Trzy restauracje, ...
Choć polska kuchnia to dla wielu smak dzieciństwa, coraz częściej ustępuje miejsca daniom z innych stron świata. W rozmowie z Natalią Mętrak-Rudą, dziennikarką kulinarną i autorką książki "Warzywa ...
- Dla większości gości kuchnia polska była co najmniej takim egzotycznym doświadczeniem jak dla nas wietnamska na początku lat 90. Co ciekawe, uczestnicy targów nie tylko chcieli kosztować, ale i ...
Kuchnia polska zanotowała znaczący awans, plasując się na 11. pozycji w zestawieniu Taste Atlas. Tradycyjne potrawy znad Wisły, takie jak pierogi, żurek, bigos czy oscypek, zyskują coraz większe ...