Najnowsze artykuły:
Wiele osób uważa chleb za podstawę posiłków i nie wyobraża sobie bez niego codziennego jadłospisu. Popularne białe pieczywo zawdzięcza popularność miękkiemu środkowi oraz otoczeniu chrupiącej skórki, ...
Zgodnie z rekomendowanym od 2022 r. sposobem żywienia (tzw. Zdrowy Talerz), pełnoziarniste pieczywo jest istotne dla zdrowia na równi z warzywami strączkowymi (źródło białka) czy dobrymi olejami i ...
Zarówno pieczywo chrupkie, jak i dmuchane, ryżowe ma wysoki indeks glikemiczny, co oznacza, że po jego zjedzeniu bardzo szybko podnosi się poziom cukru, po czym równie gwałtownie spada. To jeden z ...
Świeże pieczywo to coś, co lubimy najbardziej – miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Niestety, już po jednym dniu często staje się twarde i suche. Jest jednak prosty sposób, aby wydłużyć jego ...
Wigilia 2025 jest dniem wolnym od pracy dla całego handlu. To oznacza, że 24 grudnia sklepy, dyskonty i galerie będą zamknięte, a pracownicy mają wtedy wolne. Wiele osób zastanawia się więc, czy tego ...
Nigdy nie jest za wcześnie, aby wyrabiać u dzieci dobre nawyki żywieniowe. Codzienny posiłek przedszkolaka czy ucznia to coś więcej niż tylko szybkie uzupełnienie energii – to inwestycja w zdrowy rozw ...
Pieczywo chrupkie jest niskokaloryczne, ale i może być pozbawione wartości odżywczych. Czy rzeczywiście może być alternatywą dla tradycyjnego pieczywa? Okazuje się, że zbyt częste sięganie po pieczywo ...
Czy ten artykuł był ciekawy? Podziel się nim! Świeża bułeczka z masłem, czy chleb z jajkiem awokado? Trzeba uczciwie przyznać, że Polacy kochają pieczywo i nie wyobrażają sobie bez niego codziennych ...
W tym roku Piekarnia Krupa do konkursu Nasze Dobre Podkarpackie zgłosiła pieczywo pszenne wyborowe. - Bazujemy na wieloetapowym procesie wytwarzania pieczywa. Nie stosujemy szybkich, pędzonych ...