Najnowsze artykuły:
Zamrażanie chleba to świetny sposób na przedłużenie jego świeżości, ale tylko jeśli robisz to dobrze. Źle przechowywane pieczywo może po rozmrożeniu stracić nie tylko smak, ale i sporą część wartości ...
Zakupy w markecie to wygoda i oszczędność czasu – wszystko w jednym miejscu. Ale nie każdy produkt z półki sklepowej to dobry wybór. Niektóre mogą szybko stracić na jakości, inne zawierają składniki, ...
Wielu Polaków zdążyło już zapomnieć o skutkach epidemii koronawirusa, jak również o przestrzeganiu zasad higieny osobistej w ...
Dietetyk Jakub Woźniak w swoich nagraniach opublikowanych w mediach społecznościowych pokazuje, jakie pieczywo warto kupować w Lidlu, a które lepiej omijać z daleka. Co zatem poleca, a co odradza?
Pieczywo ma niewiele błonnika, za to mnóstwo niepotrzebnych wypełniaczy, jak gluten, skrobia czy ekstrakt ze słodu. Bez wątpienia można wybrać lepiej. Kolejny “winowajca” to chleb nowodworski. Wygląda ...
Mrożone pieczywo. Wybierając się na zakupy z listą, często jedną z pierwszych pozycji będzie pieczywo. I tutaj pojawia się dylemat, ponieważ wciąż panuje przekonanie, że pieczywo w dyskontach, które ...
Pieczywo z piekarni a pieczywo marketowe – kwestia wyboru. Zarówno w piekarni, jak i w markecie można kupić dobrej jakości artykuły spożywcze o naturalnym składzie i dobrym smaku. Należy zwrócić ...
Polacy w 2024 r. wydali na wszelkie rodzaje pieczywa aż 11,3 mld zł. Rynek się zmienia, rosną nowe kategorie, jak bułki do hot dogów czy hamburgerów. Pieczywa w 2024 r. kupiliśmy 1,2 mln ton.
Pieczywo chrupkie jest niskokaloryczne, ale i może być pozbawione wartości odżywczych. Czy rzeczywiście może być alternatywą dla tradycyjnego pieczywa? Okazuje się, że zbyt częste sięganie po pieczywo ...
Zobacz najciekawsze publikacje na temat: pieczywo na zakwasie Przejdź do treści Zmień miasto Wybierz z listy lub przejdź na naszemiasto.pl Nie znaleźliśmy serwisów odpowiadającym twojemu zapytaniu.