Najnowsze artykuły:
Nie wiesz, ile napiwku wypada zostawić po kolacji z przyjaciółmi? Sprawdź, co jest standardem w polskich restauracjach i jak nie wyjść na dusigrosza w oczach obsługi.
Dobór odpowiednich naczyń w lokalu gastronomicznym odgrywa ogromną rolę w budowaniu spójnego obrazu restauracji. Zastawa do restauracji nie tylko eksponuje potrawy, ale także tworzy z nimi całość, któ ...
Planujesz otworzyć restaurację lub małą gastronomię, ale nie wiesz, od czego zacząć? Ważnym krokiem jest przygotowanie biznesplanu działalności gastronomicznej. Do jego tworzenia warto podejść na ...
Od dzisiaj w Katalonii bez paszportu covidowego nie można wejść do restauracji, baru, domu opieki społecznej czy na siłownię. Podobnie obostrzenia ...
Dobre maniery nigdy nie wychodzą z mody, choć coraz częściej można zauważyć, że nie wszyscy o nich pamiętają. Kładzenie nóg na krześle w restauracji w ostatnim czasie zrobiło się nagminne. Sprawdź, dl ...
Spory dotyczące obecności dzieci w restauracjach nie są nowością, ale przypadek z Cisnej (woj. podkarpackie) ponownie rozgrzał internet do czerwoności. Oburzona klientka jednego z lokali opisała w sie ...