Najnowsze artykuły:
Od dłuższego czasu na topie jest używanie zwrotu "zdrowa żywność", ale niewiele osób wie, co za tym się kryje. W wielu przypadkach ludzie są przekonani o cudownych właściwościach takiego jedzenia. Jak ...
Wysoki standard produkcji i ciągłe kontrole Żywność ekologiczna to taka, która posiada certyfikat pochodzenia ekologicznego, oznaczający, że do jej produkcji nie zostały użyte pestycydy, sztuczne ...
Czy każdy produkt z metką „ekologiczny” jest naprawdę zdrowy? A może to sztuczka marketingowców, na którą dajemy się nabrać? Wystarczy trochę uwagi i zdrowego rozsądku, by kupować mądrze. Jak je ...
Polacy zaczęli analizować, czym się żywią i jednocześnie coraz bardziej interesują się żywnością ekologiczną. Rośnie świadomość korzyści płynących ze spożywania naturalnych, zdrowych produktów. Trend ...
American Journal of Clinical Nutrition opublikował raport dotyczący żywności ekologicznej i wartości odżywczych lub ich braku. Naukowcy z Londyńskiej School of Hygiene & Tropical Medicine poddali ...
Świadomość zdrowego odżywiania wśród polaków wciąż rośnie, jednak ceny produktów ekologicznych są dużo wyższe od tych standardowych. Z czego to wynika? Dlaczego żywność ekologiczna jest tak droga i ...
Od lat trwa dyskusja na temat wyższości jedzenia ekologicznego nad tradycyjnym. Naukowcy się spierają, a konsumenci pytają: no to co w końcu mamy jeść? Żywność ekologiczna to dziś spory biznes, ...
Pod marketingową otoczką pięknie ukutych terminów o "zdrowej żywności" niełatwo rozpoznać, który produkt jest wartościowy. Specjaliści od odżywiania tłumaczą jak nie dać się nabrać. Teoretycznie pod ...