Najnowsze artykuły:
153 kilogramy żywności na sekundę – tyle w Polsce trafia do kosza. Najwięcej marnujemy my, konsumenci. A skoro to w naszych domach wyrzuca się aż 60% całej ...
W polskich domach każdego dnia do kosza trafiają dziesiątki ton jedzenia. To marnotrawstwo nie dotyczy jedynie produktów z naszych lodówek – wiąże się z ogromnymi stratami wody, energii oraz pracy tys ...
Dobrze zorganizowana lodówka to nie tylko estetyka, ale przede wszystkim świeższe jedzenie, mniej marnowania i wygoda w codziennym gotowaniu. Porządek pozwala dłużej zachować jakość produktów, ogranic ...
W całej Europie popyt na żywność ekologiczną zaczyna wyraźnie rosnąć, przynosząc producentom realną poprawę sytuacji. Wyższe ceny, większe zakupy i odbudowa rynku bio zwiastują koniec najtrudniejszego ...
Polska jest dziś jednym z kluczowych wytwórców żywności w Europie, a w produkcji drobiu - światową potęgą zajmującą miejsce na podium w eksporcie. Jednak zdaniem Józefa Wiśniewskiego, założyciela i pr ...
Podatek na niezdrową żywność w UE: Unia Europejska pracuje nad zupełnie nową opłatą, która miałaby objąć mocno przetworzoną, słodką i tłustą żywność.