Najnowsze artykuły:
Dobrze zorganizowana lodówka to nie tylko estetyka, ale przede wszystkim świeższe jedzenie, mniej marnowania i wygoda w codziennym gotowaniu. Porządek pozwala dłużej zachować jakość produktów, ogranic ...
W polskich domach każdego dnia do kosza trafiają dziesiątki ton jedzenia. To marnotrawstwo nie dotyczy jedynie produktów z naszych lodówek – wiąże się z ogromnymi stratami wody, energii oraz pracy tys ...
Lubisz tzw. junk food? Uważaj! Wyniki nowego badania Międzynarodowej Agencji Badań nad Rakiem (IARC) nie pozostawiają wątpliwości: wysoko przetworzona żywność nie tylko szkodzi zdrowiu – może też skra ...
W całej Europie popyt na żywność ekologiczną zaczyna wyraźnie rosnąć, przynosząc producentom realną poprawę sytuacji. Wyższe ceny, większe zakupy i odbudowa rynku bio zwiastują koniec najtrudniejszego ...