Najnowsze artykuły:
- Wprowadzany przez UE Zielony Ład, w tym strategia "od pola do stołu", to poważne wyzwanie dla producentów żywności. Mówimy m.in. o ograniczeniu do 2030 ...
Co ma wspólnego jedzenie z sumieniem? Czy produkty ekologiczne to przykład greenwashingu, czy realna zmiana? Odpowiedzialne odżywianie to przejaw troski nie tylko o siebie, ale także o przyszłość ...
„Zielony impuls dla Kopalni Wiedzy i Kompetencji (KWK) - transformacja społeczno-gospodarcza terenów po byłej kopalni KWK Żory” - pod tą nazwą kryje się projekt, który w najbliższych latach kompletnie ...
Produkt ekologiczny, czyli taki, który wytwarzany jest w systemie rolnictwa ekologicznego, musi spełniać szereg ścisłych wymagań. Przy uprawie warzyw i owoców nie mogą być stosowane sztuczne środki ...
O tym, dlaczego warto sięgać po certyfikowaną żywność, jakie znacznie ma patriotyzm zakupowy i co oznaczają symbole zamieszczane na opakowaniach, rozmawiamy z Edytą Zakrzewską, dyrektorem Oddziału ...