Najnowsze artykuły:
Budowa nowej eko-hali w Broniszach to element szerszego planu, w którym rząd chce skracać łańcuchy dostaw, wzmacniać producentów ekologicznych i ograniczać wpły ...
Rozpoczęto budowę EkoHali w Broniszach, która będzie największym targowiskiem ekologicznym w Warszawie. Otwarcie planowane jest na wrzesień 2026 r.
Zdrowa żywność to produkty wytwarzane w sposób naturalny, bez zbędnej chemii, z poszanowaniem środowiska i dobrostanu zwierząt, często o wyższej wartości odżywczej i krótszym łańcuchu dostaw. Targ Pie ...
Coraz chętniej zerkamy w stronę ekologicznej żywności. Jesteśmy świadomi tego, że te produkty są wolne od chemikaliów i szkodliwych składników. Rozpoznamy je po symbolu Euroliścia, który jest ...
Co ma wspólnego jedzenie z sumieniem? Czy produkty ekologiczne to przykład greenwashingu, czy realna zmiana? Odpowiedzialne odżywianie to przejaw troski nie tylko o siebie, ale także o przyszłość ...
Już blisko 80 proc. polskich konsumentów deklaruje kupowanie żywności ekologicznej - wynika z badania przeprowadzonego dla Polskiej Izby Żywności Ekologicznej przez Stowarzyszenie Delta Partner. Ten ...
Czy dokonując codziennych wyborów zakupowych w prosty sposób możemy przestawić się na eko? Jak nie dać się złapać na marketingowe chwyty wykorzystujące „zielone hasła”? O czym mówi znaczek Euroliścia ...
Żywność ekologiczna to taka, która posiada certyfikat pochodzenia ekologicznego, oznaczający, że do jej produkcji nie zostały użyte pestycydy, sztuczne nawozy i hormony. - Taka żywność jest regularnie ...
Produkt ekologiczny, czyli taki, który wytwarzany jest w systemie rolnictwa ekologicznego, musi spełniać szereg ścisłych wymagań. Przy uprawie warzyw i owoców nie mogą być stosowane sztuczne środki ...