Najnowsze artykuły:
Jeszcze kilka lat temu żywność ekologiczna była niszą dla nieco bardziej świadomych konsumentów, gotowych zapłacić więcej. Dziś stała się już niemal masowym trendem, który w 2024 roku pobił rekord pop ...
W całej Europie popyt na żywność ekologiczną zaczyna wyraźnie rosnąć, przynosząc producentom realną poprawę sytuacji. Wyższe ceny, większe zakupy i odbudowa rynku bio zwiastują koniec najtrudniejszego ...
W podcieniach CH Plaza, przy ul. Lipowej 13, można kupić ekologiczną żywność: świeże owoce, warzywa, zioła. Do końca lipca, codziennie w godz. 8-18 na eko... Członkowie klastra Dolina Ekologicznej ...
Co ma wspólnego jedzenie z sumieniem? Czy produkty ekologiczne to przykład greenwashingu, czy realna zmiana? Odpowiedzialne odżywianie to przejaw troski nie tylko o siebie, ale także o przyszłość ...
Już blisko 80 proc. polskich konsumentów deklaruje kupowanie żywności ekologicznej - wynika z badania przeprowadzonego dla Polskiej Izby Żywności Ekologicznej przez Stowarzyszenie Delta Partner. Ten ...
Czy dokonując codziennych wyborów zakupowych w prosty sposób możemy przestawić się na eko? Jak nie dać się złapać na marketingowe chwyty wykorzystujące „zielone hasła”? O czym mówi znaczek Euroliścia ...
W dzisiejszych czasach otacza nas ogrom wysoko przetworzonej żywności. Powoływanie się przez producentów na "doskonałą jakość" jest tak wszechobecne, że konsumenci zaczynają tracić zaufanie do takich ...
Produkt ekologiczny, czyli taki, który wytwarzany jest w systemie rolnictwa ekologicznego, musi spełniać szereg ścisłych wymagań. Przy uprawie warzyw i owoców nie mogą być stosowane sztuczne środki ...
Świadomość zdrowego odżywiania wśród polaków wciąż rośnie, jednak ceny produktów ekologicznych są dużo wyższe od tych standardowych. Z czego to wynika? Dlaczego żywność ekologiczna jest tak droga i ...